ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 100 ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
  • "Απολογητικού" χαρακτήρα επίσκεψη Ε.Βενιζέλου στην 114 ΠΜ - Αποκηρύσσουν προσπάθεια για νέα απεργία


    Στον απόηχο της «λευκής» απεργίας των πιλότων και της «διακλαδικής διαδήλωσης» αξιωματικών κια υπαξιωματικών και προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα (συζητείται ομαδική αποχή από τα καθήκοντα των ένστολων στις 21 Μαϊου), ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγγελος Βενιζέλος με την συνοδεία του Α/ΓΕΕΘΑ, πτέραρχου Ιωάννη Γιάγκου και του Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχου Βασίλη Κλόκοζα, επισκέφθηκε σήμερα την 114 Π.Μ. στην Τανάγρα. Απολογητικός στην ομιλία του σε ότι αφορά την παρορμητική δήλωσή του την ημέρα της απεργίας, επιθετικός στις προσπάθειες συνδικαλιστικής εκπροσώπησης.

    Γενικά στην ομιλία του προς τους πιλότους θέλησε να δώσει χαρακτήρα «νουθεσίας», αλλά φανέρωνε την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο ίδιος και η κυβέρνηση μετά την απεργία και την διαδήλωση:

    «Δεν θέλω να σας κρύψω ότι με στεναχώρησε πάρα πολύ το περιστατικό που συνέβη πριν από μερικές εβδομάδες , στις 26 Απριλίου, όταν ήμουν στο Λουξεμβούργο στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ και συζητήσαμε πολύ σοβαρά θέματα που μας αφορούν, που σας αφορούν, που αφορούν και τη δουλειά σας δηλαδή ευθέως, γιατί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας το διοικητικό συμβούλιο του οποίου συγκροτείται από του υπουργούς Άμυνας συνδέεται πάρα πολύ με θέματα πολεμικής αεροπορίας, εκπαίδευσης, υποδομών, ενιαίου στόλου μεταφορικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων.

    Ενώ λοιπόν είχαμε αυτήν την ημερήσια διάταξη, την πολύ σημαντική, πληροφορήθηκα ότι υπήρξε αυτή η ομαδική δήλωση ψυχολογικής αδυναμίας για την εκτέλεση πτήσεων.

    Και αυτό πρέπει να σας πω ότι με προβλημάτισε ιδιαίτερα, γιατί αυτό, ανεξάρτητα από τα κίνητρα, (πιστεύω ότι τα κίνητρα ήταν αγαθά και απλά, χωρίς περαιτέρω σκέψεις), ήταν αποτέλεσμα μία οργάνωσης, μίας συνεννόησης, έστω και ανεπίσημης και άτυπης. Ενός σχεδιασμού. Και αυτό, όπως αντιλαμβάνεσθε, δημιουργεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις ΕΔ".

    Στην συνέχεια επιτέθηκε στις προσπάθειες επαγγελματικής εκπροσώπησης που γίνονται, όπως ο ΣΥΣΜΕΔ με τα εξής λόγια: "Επίσης, με προβληματίζει πάρα πολύ το γεγονός ότι μέσω του διαδικτύου, αναπτύσσεται τώρα μία άλλου τύπου δραστηριότητα, ας την πούμε έτσι, συνδικαλιστική και στο χώρο των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υπάρχουν κύκλοι που παροτρύνουν τα στελέχη των ΕΔ σε μαζική αποχή στις 21 Μαΐου Υπάρχει σελίδα στο Facebook, όπου υποδύονται ορισμένοι – φαντάζομαι ότι δεν πρόκειται για πραγματικούς αξιωματικούς ή πραγματικούς υπαξιωματικούς- τα στελέχη των ΕΔ. Δεν πρέπει να αφήνουμε σε κανέναν να υποδύεται ότι είμαστε εμείς. Δεν έχετε ανάγκη ούτε από κομματική προστασία, ούτε από συνδικαλιστική προστασία, ούτε από αυτόκλητους συνηγόρους οι οποίοι μιλούν στο όνομά κάποιων δικών τους σκοπιμοτήτων».

    Η κίνηση του υπουργού άργησε πολύ να γίνει. Θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί πολλά αν την είχε κάνει αυτή την επίσκεψη πριν από τρεις μήνες και είχε σταθεί δίπλα στο προσωπικό. Αναφορκά με το κάλεσμα σε "απεργία" στις 21 Μαίου, ο ΣΥΣΜΕΔ, αλλά και γενικά όλα τα στελέχη έχουν αποκηρύξει την προσπάθεια που εμφανίστηκε με μία σελίδα στο Facebook. Σε όλα αυτά κρίσιμο ρόλο θα παίξει και το αποτέλεσμα των συνομιλιών Γ.Παπανδρέου και Ρ.Τ.Ερντογάν στις 14 και 15 Μαίου στην Αθήνα.

    Ήδη οι πιλότοι, αλλά και γενικότερα οι αξιωματικοί και των τριών Κλάδων θεωρούν ότι υπονομεύεται σε πολιτικό επίπεδο το έργο ασφάλειας που καλούνται να επιτελέσουν και αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχει οδηγήσει σε τόσο μεγάλο αριθμό παραιτήσεων. Περισσότεροι από 1000 αξιωματικίο έχουν παραιτηθεί από τις αρχές του χρόνου.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Σχόλια που είναι προσβλητικά ή υβριστικά θα διαγράφονται Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Βουλευτάδες και Μασκαράδες (Τα παιδιά της άμυνας)

Γενικός Δείκτης Χ.Α.

Γενικός Δείκτης Χ.Α.

ΒΙΝΤΕΟ

BLOGS

BLOGS

BLOGS

BLOGS

BLOGS